JavaScript is not enabled in your browser.

Actieve monitoring - Vulnerability scan

Wat is een Vulnerability scan?

Informatiebeveiliging is een continu proces, vinden we bij Perfect Day. De Vulnerability scan is een beveiligingsoplossing die je netwerk 24/7 scant op mogelijke kwetsbaarheden. Dat betekent dat we op afstand kijken of er beveiligingsrisico's of lekken zijn. Iedere dag ontvangt Perfect Day meldingen van de scan die is gedaan binnen jouw netwerk. Jouw cyber expert beoordeelt vervolgens of er mogelijke kwetsbaarheden zijn waar iets mee gedaan moet worden.  

Wanneer weet ik of mijn netwerk onveilig is?

De cyber expert houdt de dagelijkse meldingen in de gaten. Als daar een grote verandering in optreedt, bijvoorbeeld als er een onveilige of kritieke melding gemeld wordt, dan neemt de expert contact met jou of je ICT-verantwoordelijke op. Als extra modules kun je er ook voor kiezen om een Probe of de Hacker Alert te installeren. De Probe scant je netwerk van binnenuit en de Hacker Alert geeft een signaal wanneer iemand probeert in te breken. 

De vulnerability scan is echt iedere dag nodig. 

In 9 van de 10 gevallen is er niet iets noemenswaardig gerapporteerd, maar iedere dag worden er wel updates aan je netwerk gedaan. Alleen al doordat er simpelweg gewerkt wordt en opgeslagen wordt, zowel lokaal als in de cloud. Bij iedere wijziging in het netwerk is er steeds een nieuw stuk data dat beveiligd moet worden. Daarom is belangrijk dat het systeem constant wordt gescand.
 

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie