Perfect Day Agrarisch

Cyber & data security voor veeteelt | landbouw | glas- en tuinbouw. Download ons waardevolle brancherapport via deze pagina.

Hoe veilig is jouw bedrijf?

De digitale transformatie stelt je in staat om meer te doen met minder inspanning. Maar het brengt ook risico’s met zich mee. Denk bijvoorbeeld aan wat er met je koeien gebeurt als melkrobots worden platgelegd. Of hoe gewassen in je kas er bij staan als er met de temperaturen of vochtigheidsgraad geknoeid wordt. Er komt steeds meer technologie om ons leven te verbeteren, maar het is belangrijk om ook stil te staan bij de veiligheid. Onze experts helpen je daar graag bij. Met inzicht in de risico’s en kwetsbaarheden van jouw bedrijf. En oplossingen uiteraard.

De 5 grootste risico's in jouw branche

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar sommige ongelukken kun je gewoon voorkomen! En dat is lang niet altijd zo moeilijk als het lijkt. Bekijk de risico’s en neem een paar minuten de tijd om je af te vragen hoe het bij jouw bedrijf geregeld is. Ga aan de slag met verbeterpunten of schakel hulp in.

 • 1. Verouderde software

  Weet jij of de software die je machines besturen actueel is? Hackers zijn altijd op zoek naar verouderde software met beveiligingslekken. Het is een makkelijke ingang naar je systemen waarmee ze een hoop storingen en ellende veroorzaken. In het meest slechte scenario je bedrijf zelfs plat legt. Dit risico evenaart de traditionele risico’s in de branche zoals weersomstandigheden, ziektes, etc.

 • 2. Ransomware

  Hoeveel is jouw bedrijf per dag waard? Een ransomware aanval dwingt je daarover na te denken. Ransomware is schadelijke software die je binnenhaalt door op een verkeerd linkje te drukken of een geïnfecteerd bestand te downloaden. Dit kunnen bijvoorbeeld ook plaatjes zijn. Zo kunnen criminelen jouw hele netwerk platleggen. Vaak eisen ze bitcoins om het weer te ontsleutelen.

 • 3. Slimme apparaten

  Criminelen komen via de gekste je netwerk binnen. Daarom is het van belang dat je exact weet welke apparaten er in je netwerk zitten. Wij zien een enorme toename van slimme apparaten en sensoren in de agrarische sector. Neem de veiligheid en het updaten net zo serieus als bij je computer! Doe je dat niet, dan vormen ze een makkelijke toegang jouw systemen en informatie.

 • 4. Afspraken met IT-er

  Een wijdverbreid misverstand is dat je IT-er verantwoordelijk is voor de cyber security van jouw bedrijf. Dat is hij namelijk niet als je dat niet expliciet hebt afgesproken. En realiseer je dat techniek maar een onderdeel van het geheel is. Maak heldere afspraken. Daarmee voorkom je dat je in the heat of the moment naar elkaar staat te wijzen.

 • 5. Testen van backups

  De meeste mensen weten wel dat je backups moet maken. Maar test je ook met het terugzetten ervan? Daar zien we het nogal eens misgaan bij jouw collega’s. Als je hem niet teruggezet krijgt, heb je er immers ook niets aan. Probeer dus regelmatig of dit lukt. Zeker als er wijzigingen of updates hebben plaatsgevonden.

Zijn jouw systemen veilig?

Brancherapport

Benieuwd naar de laatste inzichten, ontwikkelingen en tips op het gebied van cyber en data security in jouw branche? Wij sturen je graag ons brancherapport op. Specifiek beschreven voor veeteelt, landbouw, glas- en tuinbouw.

  Jouw gegevens


  Veilig in 3 stappen

  Perfect Day is dé partij voor cyber & data security in het mkb. Je kunt bij ons terecht voor advies en oplossingen. Daarvoor brengen we altijd eerst het grote plaatje van jouw bedrijf in kaart. Dat bestaat uit techniek, medewerkers, processen en wetgeving (avg). We maken dreigingen en kwetsbaarheden inzichtelijk. En helpen ze aan te pakken. Met een effectieve mix van persoonlijk advies en de juiste producten.
  Praktisch, persoonlijk en betaalbaar.


  STAP 1. DE CYBER SCAN
  We starten altijd met een Cyber Scan. Onze cyber expert komt naar je toe en brengt de kwetsbaarheden van jouw bedrijf in kaart. Het duurt max 2 uur, je hoeft niets voor te bereiden en we gaan niet in je systemen.

  STAP 2. ADVIES
  Na de scan krijg je een handig rapport met bevindingen en actiepunten. Eventueel aangevuld met info van je IT leverancier. Zo weet je wat er moet gebeuren en waarom.

  STAP 3. SECURITY PAKKET
  Nu is het moment om door te pakken! Onze security pakketten helpen je de basis op orde te krijgen en de meest voorkomende actiepunten op te lossen.

  Meer info?
  Download het informatiepakket met info en prijzen. Of bekijk online wat wij voor je kunnen betekenen.

  Download

  Contact

  Onze experts bellen je graag voor een gratis intake. Uiteraard kun je ook direct een afspraak maken.

  Bedrijfsnaam is verplicht
  Naam is verplicht
  Gebruik een geldig e-mailadres
  Telefoonnummer is verplicht
  Bericht is verplicht

  Wat klanten over ons zeggen