Voor MSP's en ICT'ers
Perfect Day en MSP's vormen een gouden combinatie. Wij werken in het verlengde van elkaar. Hoe dat precies werkt, lees je hieronder.
Voor MSP's en ICT'ers
Alles wat je moet weten de diensten van Perfect Day Cyber Security
Met de diensten van Perfect Day Cyber Security verzeker je jouw bedrijf van de beste service. Als onafhankelijke partner brengen we de cybersecurity van jouw klant in beeld. Wij beoordelen de veiligheid van de digitale infrastructuur die jij neerzet. Perfect Day is er voor jou. Zie onze werkwijze.
Perfect Day slaat de handen in een met MSP's
We werken samen, zodat een MSP'er zich geen zorgen hoeft te maken over de cyberveiligheid van zijn klanten. Wij hebben al het contact met de klant.
Zeker zijn dat je als MSP'er niks mist over mbk cyber nieuws of acute gevaren? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief.
Cyber verantwoordelijkheid van klanten ligt bij MSP's
Mkb-bedrijven vergissen zich in hoe groot het risico is op een cyberincident. In de eerste plaats denkt een bedrijfseigenaar vooral aan hoe er omzet gegenereerd kan worden. Dat is logisch, dat doen jij en ik ook. Hoewel we dit dus allemaal begrijpen, ligt er een tastbaar gevaar op de loer, welke toe zal slaan als je even niet kijkt: cybercriminelen. Wij proberen dagelijks om dat gevaar voor mkb'ers in beeld te brengen, maar eerlijkheidshalve lijken we niet door te dringen. Veel gehoorde excuses:
"Wij zijn zo klein, we zijn helemaal niet interessant voor cybercriminelen"
Nee in zekere zin helemaal waar. Maar het gaat een cybercrimineel niet om wat waardevol voor hem zou kunnen zijn. De waarde zit hem in hoe belangrijk de data is, die je beveiligt. De boekhouding, het CRM en zelfs in veel gevallen de complete aansturing van bedrijfsactiviteiten. Een cybercrimineel weet heel goed dat downtime geld kost. Dat zal deze dan ook optimaal benutten om het bedrijf in kwestie onder druk te zetten.
Een andere leuke opmerking:
"Wij werken met de cloud, dus extra beveiliging is niet nodig".
Dé misvatting van dit moment. Ja, de cloud brengt veel voordelen mee ten opzichte van een server. Maar de cloud kan ook gehackt worden. En wie neemt er enige verantwoordelijkheid als een cloud server gehackt is?
Mkb-bedrijf kreeg al eens gelijk bij de rechter
In een conflict tussen een mkb-bedrijf en haar ICT-parter, oordeelde de rechter dat het mkb-bedrijf gelijk had
In 2020 deed de rechtbank van Amsterdam uitspraak in een opvallende zaak. Een ondernemer daagde zijn IT-leverancier, omdat deze volgens de ondernemer in gebreke was gebleven. Wat was er precies aan de hand? Jaren voor de rechtszaak koos de ondernemer de gedaagde IT-leverancier uit om een nieuw IT-netwerk aan te leggen. Hierbij werden bepaalde diensten wel en bepaalde diensten niet meegenomen. Zo werd er een firewall geadviseerd, maar beweerde gedaagde dat deze niet in het uiteindelijke ontwerp meegenomen zijn omdat dit volgens de ondernemer te duur zou zijn.
Maar toen ging het flink mis
In 2017 werd de ondernemer getroffen door een ransomware-aanval. Na betaling van 3 bitcoin, werden de systemen en bestanden weer vrijgegeven. De ondernemer liet een onafhankelijk onderzoek doen en uit het rapport dat volgde bleek inderdaad de beveiliging tekort schoot. Ook werd verbeteringen aan het IT-netwerk door gedaagde doorgevoerd. En wie zou deze kosten volgens de ondernemer moeten betalen? De gedaagde dus. Maar die beriep zich uiteraard op eerdere afspraken. Zijn waarschuwing met betrekking tot beveiliging was in de wind geslagen.