Perfect Day Onderwijs

Cyber & data security voor basisscholen | voortgezet onderwijs | MBO | HBO | universiteiten. Download hieronder ons waardevolle brancherapport me trends en tips.

Hoe veilig is jouw school?

Het onderwijs is bijzonder afhankelijk van veilige systemen en goede databescherming. Denk alleen al aan alle bijzondere persoonsgegevens die in elektronische leeromgevingen, leerling dossiers en leerlingvolgsystemen worden verwerkt. De nieuwe risico’s die ontstaan dankzij de razendsnelle technologische innovatie in het onderwijs vragen ook om extra maatregelen. Het is tijd om de digitale veiligheid verder te professionaliseren. Onze experts helpen je graag. Ook met de AVG.

De 5 meest onderschatte ontwikkelingen

Het spettert en het bruist in het onderwijs. Bijna nergens hebben we de toepassing van nieuwe technieken zo snel zien opkomen. Vergeet niet de verantwoordelijkheid die je hebt om de systemen te beveiligen en (leerling)gegevens te beschermen. Veel scholen onderschatten de eisen die gesteld worden.

 • 1. Afstandsonderwijs

  Vrijwel elke school gebruikt het of heeft dat het afgelopen jaar gedaan. Maar ken jij de regels die hieraan verbonden zijn? En zijn de leerlingen op de hoogte van hun rechten en plichten?

 • 2. Online proctoring

  Zoek goed uit of deze manier van online examineren noodzakelijk is. Wist je dat dit lang niet altijd is toegestaan vanwege de grote impact op de privacy van de leerlingen?

 • 3. E-learning platforms

  Ai, hier zien wij veel misverstanden. Over technische beveiliging, de omgang met leerling gegevens, data verkopen, student profiling. Zorg dat je exact weet hoe het zit. Het is jouw verantwoordelijkheid als school.

 • 4. Open netwerk / BYOD

  Studenten mogen op hun eigen laptops en telefoons op het netwerk. Erg gebruiksvriendelijk, maar let op de risico’s! Het is mogelijk om via de leerlingen het schoolnetwerk binnen te komen en bestanden te versleutelen, wijzigen of deleten.

 • 5. Cameratoezicht

  We zien steeds meer camera’s op scholen om bijvoorbeeld vernielingen of diefstal tegen te gaan. Maar de inbreuk op de privacy is groot. Weet jij aan welke voorwaarden je moet voldoen? Het zijn er nogal wat!

Zijn jouw systemen veilig?

Brancherapport

Benieuwd naar de laatste inzichten, ontwikkelingen en tips op het gebied van cyber en data security in het onderwijs? Wij sturen je graag ons brancherapport op. Met speciale aandacht voor nieuwe vormen van (afstands)onderwijs naar aanleiding van de corona-maatregelen 2020.

  Jouw gegevens


  Veilig in 3 stappen

  Perfect Day is dé partij voor cyber & data security in het onderwijs. Je kunt bij ons terecht voor advies en oplossingen. Daarvoor brengen we altijd eerst het grote plaatje van jouw organisatie in kaart. Dat bestaat uit techniek, mensen, processen en wetgeving (avg). We maken dreigingen en kwetsbaarheden inzichtelijk. En helpen ze aan te pakken. Met een effectieve mix van persoonlijk advies en de juiste producten.
  Praktisch, persoonlijk en betaalbaar.


  STAP 1. DE CYBER SCAN
  We starten altijd met een Cyber Scan. Onze cyber expert komt naar je toe en brengt de kwetsbaarheden van jouw organisatie in kaart. Het duurt max 2 uur, je hoeft niets voor te bereiden en we gaan niet in je systemen.

  STAP 2. ADVIES
  Na de scan krijg je een handig rapport met bevindingen en actiepunten. Eventueel aangevuld met info van je IT leverancier. Zo weet je wat er moet gebeuren en waarom.

  STAP 3. SECURITY PAKKET
  Nu is het moment om door te pakken! Onze security pakketten helpen je de basis op orde te krijgen en de meest voorkomende actiepunten op te lossen.

  Meer info?
  Download het informatiepakket met info en prijzen. Of bekijk online wat wij voor je kunnen betekenen.

  Download

  Contact

  Onze experts bellen je graag voor een gratis intake. Uiteraard kun je ook direct een afspraak maken.

  Bedrijfsnaam is verplicht
  Naam is verplicht
  Gebruik een geldig e-mailadres
  Telefoonnummer is verplicht
  Bericht is verplicht

  Wat klanten van ons vinden