JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Blog

5 Redenen om niets met cyber security te doen

06-05-2019

newsItem.foto.alt
Mijn IT-er regelt dit. Ik werk in de cloud. Er valt echt helemaal niets bij mij te halen. Wij doen niets met persoonsgegevens. Ik heb eerst nog een miljoen andere dingen te doen. De 5 redenen om niets met cyber security te doen.  Dit zijn redenen die wij vaak, nee, heel vaak van ondernemers horen als argument om niet om te kijken naar de cyber security van hun bedrijf. Is dat gek? Nee. Is het gevaarlijk? Ja. In dit stuk leggen we je uit waarom.

1. Mijn it-er regelt dit

Veel ondernemers besteden hun IT uit. Vaak aan verschillende partijen. Denk aan een website bouwer, netwerkbeheerder, iemand die de computers onderhoudt en een hosting partij. Zij leveren wat de ondernemer vraagt en nemen daar soms ook wat security maatregelen in mee. Technische maatregelen welteverstaan. Waar niemand dus een totaaloverzicht van heeft. Terwijl 90% van alle hacks en datalekken door onzorgvuldigheden van mensen komt. Tijd om daar wat aan te doen!

2. Alles staat in de cloud

Ok, hier kunnen we kort over zijn. Je gaat er nog steeds in via je eigen computer. En alles wat op een lokale computer mis kan gaan op het gebied van wachtwoorden, verkeerde linkjes en data delen die niet gedeeld mag worden... juist, dat is in de cloud niet anders.

3. Bij mij valt toch niets te halen

Het gaat ook niet om de waarde voor de crimineel. Het gaat om de waarde die jouw spullen voor jou hebben. Ben jij bereid te betalen om gestolen of gegijzelde bestanden terug te krijgen? Dan ben je een target. En nee, hij aast hoogstwaarschijnlijk niet op jou persoonlijk. Hij gooit een hengeltje uit en ziet wel waar hij beet heeft.

4. Wij doen niets met persoonsgegevens

Als je een bedrijf hebt met betalende klanten, dan is het very unlikely dat je de details daarvan nergens registreert. Ook gegevens van de mensen die bij jou werken en zelfs de namen en e-mailadressen van inschrijvers op je nieuwsbrief heb je te beschermen.

5. Ik heb eerst nog een miljoen andere dingen te doen

Het probleem van elke goede ondernemer. Zo veel te doen, zo veel kansen en bijna alles kost geld. Iedere dag moet je weer keuzes maken. Zijn jouw klanten gevoelig voor het idee dat jij serieus met hun gegevens om gaat? Dan kan een date met een van onze experts nog best wel eens de moeite waard zijn. Omwille van jouw drukke schema houden we het zo kort mogelijk. De afweging om aan de slag te gaan met cyber security moet iedere ondernemer voor zich maken. Maar maak hem wel op basis van juiste feiten en argumenten. Welke acties ga jij ondernemen na het lezen van de 5 redenen om niets met cyber security te doen?

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie