JavaScript is not enabled in your browser.

Cyber security voor webshops

De basis op orde

E-commerce is tijdens de wereldwijde pandemie exceptioneel gegroeid. Enerzijds logisch, want veel bedrijven in de handel zijn noodgedwongen online gaan verkopen. Anderzijds toch opmerkelijk, omdat veel bedrijven het lastig hadden. Niettemin zijn er in Nederland inmiddels bijna 100.000 webshops. Variërend van grote partijen als Amazon en Bol.com tot de buurvrouw die vanaf haar zolderkamer zelfgemaakte jurkjes verkoopt. 

En hoe meer verkoopwebsites er onstaan, hoe groter de vijver voor cybercriminelen om te vissen. Cybercriminaliteit komt in iedere branche voor, dus ook in e-commerce. Hoe goed zijn de Nederlandse webshops beveiligd tegen cybercriminaliteit? Dat blijkt tegen te vallen.

Jouw Perfect Day

Persoonlijk - praktisch - betaalbaar

In 2020 waren meer dan 2/3 van alle ransomware slachtoffers mkb-bedrijven. Hoe zorg je dat het jou niet overkomt? Perfect Day helpt bedrijven om de basis op orde te krijgen. Dat doen wij met een geïntegreerde aanpak over 5 assen: mensen, processen, keten, techniek en wetgeving. Zodat jij technologie vóór jouw bedrijf kunt laten werken. Met een gerust gevoel dat de risico’s onder controle zijn. Zo kun jij je 100% focussen op ondernemen. 

Onze dienstverlening is speciaal voor het midden- en kleinbedrijf ontwikkeld en is perfect te combineren met iedere cyberverzekering.

Cyber security in e-commerce

Feiten & Cijfers

Meest gezocht

E-commerce en ratailbedrijven in zijn algemeenheid worden door cybercriminelen het meest aangevallen. Van de tien branches die Trustwave in haar rapport onderscheidde, heeft retail het hoogste aantal (24%) aanvallen op haar naam staan. Op gepaste afstand met 14% staat Financieel en Verzekering. 

Datalekken vieren hoogtij

Nederland is bijna Europees Kampioen datalekken. Afgezet tegen de populatie dulden we alleen Denemarken voor ons in de ranglijst. Grofweg vanaf het ingaan van de AVG tot januari 2021 werden 150 datalekken per 100.000 inwoners gemeld.

AVG op orde

Bij bijna 70% van de ondernemers in e-commerce is de AVG niet op orde. Bij 10% van de ondernemers wordt de situatie rondom wetgeving zelfs 'kritiek' genoemd. 

Nieuws

Miljoenen gegevens op straat door hack bij AlleKabels.nl

De Perfect Day van Jordy Bron

Eigenaar van Red Panda

Hoe is het om klant te zijn bij Perfect Day? Wat kun je verwachten en wat levert het je op? Niemand die je dat beter kan vertellen dan onze eigen klanten. 

Lees de klantcase

Cybercrime in e-commerce: Trends, ontwikkelingen en tips voor bedrijven met webshops

Download onze whitepaper

In de whitepaper 'Cybercrime in e-commerce: trends, ontwikkelingen en tips voor bedrijven met webshops' lees je alles wat je wil weten over de risico's en de oplossingen van cybercriminaliteit. 

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie