JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Nieuws

Miljoenen gegevens op straat door hack bij AlleKabels.nl

20-10-2021

newsItem.foto.alt

Na een hack bij de webshop AlleKabels.nl zijn persoonsgegevens en wachtwoorden van miljoenen klanten op straat komen te liggen. De privégegevens van 3,6 miljoen mensen zijn via een hackersforum voor 15.000 euro verkocht aan criminelen. Zij probeerden op hun beurt via phishing en hacks geld aan de slachtoffers te verdienen. Bovenop de buitgemaakte gegevens hadden de hackers ook toegang tot 2,6 miljoen versleutelde wachtwoorden van klanten waarvan de versleuteling zo zwak was dat het binnen enkele seconden geautomatiseerd werd gekraakt. 

Gebruik unieke en sterke wachtwoorden

Deze case onderstreept het belang van het gebruik van unieke en sterke wachtwoorden voor ieder account. Als je een wachtwoord op meerdere plekken gebruikt, kunnen criminelen in het bezit van een enkel wachtwoord op meerdere  accounts inloggen. Zo vroeg een online ondernemer ons ooit om hulp omdat haar LinkedIn wachtwoord in verkeerde handen was gevallen. En dat ze dat ook voor haar webshop- en inkoopsoftware gebruikte. Daar kan een hoop schade mee worden aangericht, die niet nodig is als je overal een ander sterk wachtwoord gebruikt. Wij raden aan om een wachtwoordmanager te gebruiken. Dan hoef je maar 1 wachtwoord (of wachtzin!) te onthouden.

Sparren met een cyber expert

Heb jij vragen over de digitale veiligheid van jouw bedrijf? Wil jij wel eens vrijblijvend sparren met een cyber expert? Plan dan een gratis 15 minuten adviesgesprek.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie