JavaScript is not enabled in your browser.

Cyber security voor bedrijven in de detailhandel

De basisveiligheid op orde

De detailhandel ondervindt grote schade van cybercriminaliteit. 70% van de ondernemers die is aangesloten bij de Koninklijke INretail heeft te maken gehad met cybercrime. 

Winkeliers hebben onder anderen te maken met:

  • Spookfacturen: facturen voor nooit geleverde diensten waarvan de cybercrimineel hoopt dat deze zonder enige controle wordt voldaan.
  • Phishing: hierbij spoort een cybercrimineel zijn slachtoffer aan om op een link te drukken of geld over te maken.
  • Ransomware: hiermee versleutelt de crimineel bestanden of het complete netwerk. Voor losgeld kan de cybercrimineel het netwerk of de bestanden teruggeven.

Jouw Perfect Day

Persoonlijk - praktisch - betaalbaar

In 2020 waren meer dan 2/3 van alle ransomware slachtoffers mkb-bedrijven. Hoe zorg je dat het jou niet overkomt? Perfect Day helpt bedrijven om de basis op orde te krijgen. Dat doen wij met een geïntegreerde aanpak over 5 assen: mensen, processen, keten, techniek en wetgeving. Zodat jij technologie vóór jouw bedrijf kunt laten werken. Met een gerust gevoel dat de risico’s onder controle zijn. Zo kun jij je 100% focussen op ondernemen. 

Onze dienstverlening is speciaal voor het midden- en kleinbedrijf ontwikkeld en is perfect te combineren met iedere cyberverzekering.

Cyber security in de detailhandel

Feiten & Cijfers

Online criminaliteit

70% van de ondernemers die aangesloten zijn bij Koninklijke INretail hebben wel eens te maken gehad met online criminaliteit. Tweederde heeft een of meerdere malen phishing berichten ontvangen.

Schade van cybercriminaliteit

De schade die winkeliers oplopen door een cyberincident varieert van 1000 tot meer dan 250.000 euro. Gemiddeld betaalt het mkb zo'n 54.000 euro om weer up and running te raken.

Cybercrime in de detailhandel: tips en trends voor ondernemers

Download onze whitepaper

In de whitepaper 'Cybercrime in de detailhandel: tips en trends voor ondernemers' lees je alles wat je wil weten over de risico's en de oplossingen van cybercriminaliteit. 

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie