JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Blog

Cyber risico's? Je beschermt je bedrijf ook tegen brand en inbraak!

24-02-2020

newsItem.foto.alt

Bedrijven kiezen steeds vaker voor een verzekering om zich te beschermen tegen de gevolgen van ransomware, ddos-aanvallen, datalekken en virussen. Zo kopte RTL-Z online. In het stuk wordt een interessante vergelijking met brand gemaakt. Want welk risico is nu groter? Dat je pand in vlammen op gaat of dat een crimineel tot je netwerk weet door te dringen? De cijfers liegen er niet om!  

De feiten

In 2019 kreeg 67% van de bedrijven te maken met een cyberaanval. 58% met een datalek. Zo schrijft verzekeringsblad Risk & Business. Nu zijn dat gelukkig niet allemaal incidenten waarbij een bedrijf direct gedupeerd wordt, maar als the shit dan echt serieus the fan hit is de schade gemiddeld zo'n kleine 3,5 ton volgens verzekeraar Hiscox. Zet je dat af tegen brand of inbraak? Die kans is aanzienlijk kleiner. 28% van de bedrijven kreeg vorig jaar te maken met brand. En slechts 7% met inbraak. Dat geeft te denken... toch?

Inbraak vs cyber

Dat deed ons denken aan een parallel die we ooit trokken tussen cyber security en inbraakpreventie. Nadat je dit hebt gelezen kun je niet anders dan als de wiedeweerga met de digitale risico's van je bedrijf aan de slag gaan. 

No brainer toch?

Maak nu een afspraak en wij helpen je je risico's direct te verkleinen. Snel, praktisch en zonder gedoe.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie