JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Nieuws

Datalek bij beleggings- app Robinhood

03-11-2021

newsItem.foto.alt

Cybercriminelen hebben de e-mailadressen van 5 miljoen gebruikers van de beleggingsapp Robinhood in handen gekregen na een hack. Bovendien maakten de criminelen ook de namen en adressen van een grote groep gebruikers buit. De hackers kregen toegang tot de systemen van Robinhood door middel van social engineering tijdens een telefoongesprek met een klantenservicemedewerker van het bedrijf. Social engineering is een techniek waarbij een crimineel iemand verleidt tot het prijsgeven van vertrouwelijke gegevens, zoals inloggegevens. Hierdoor kregen de criminelen toegang tot het systeem van de klantenservice en konden ze miljoenen klantgegevens in handen krijgen. 


Houd je medewerkers scherp 
 

Deze hack laat zien hoe belangrijk het is om je medewerkers scherp en alert te houden. Leer ze waar ze op moeten letten, hoe criminelen misbruik van ze kunnen maken, en dat hun behulpzaamheid ook tegen ze gebruikt kan worden. Daar zijn korte en praktische (micro) trainingen voor beschikbaar. 90% van de hacks en datalekken ontstaat namelijk door onvoorzichtigheid van medewerkers. Als je medewerkers verdachte telefoontjes, mails, links en bestanden herkennen, verklein je de kans aanzienlijk om slachtoffer te worden van cybercriminelen.

Sparren met een cyber expert

Heb jij vragen over de digitale veiligheid van jouw bedrijf? Plan dan een gratis 15 minuten adviesgesprek met een van onze cyber experts.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie