JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Blog

De 5 meest onderschatte ontwikkelingen in het onderwijs

01-03-2021

newsItem.foto.alt

Het spettert en het bruist in het onderwijs. Bijna nergens hebben we de toepassing van nieuwe technieken zo snel zien opkomen. Vergeet niet de verantwoordelijkheid die je hebt om de systemen te beveiligen en (leerling)gegevens te beschermen. Veel scholen onderschatten de eisen die gesteld worden. Dit zijn de 5 meest onderschatte ontwikkelingen in het onderwijs.

 1. Afstandsonderwijs
  Vrijwel elke school gebruikt het of heeft dat het afgelopen jaar gedaan. Maar ken jij de regels die hieraan verbonden zijn? En zijn de leerlingen op de hoogte van hun rechten en plichten?
 2. Online proctoring
  Zoek goed uit of deze manier van online examineren noodzakelijk is. Wist je dat dit lang niet altijd is toegestaan vanwege de grote impact op de privacy van de leerlingen?
 3. E-learning platforms
  Ai, hier zien wij veel misverstanden. Over technische beveiliging, de omgang met leerling gegevens, data verkopen, student profiling. Zorg dat je exact weet hoe het zit. Het is jouw verantwoordelijkheid als school.
 4. Open netwerk / BYOD
  Studenten mogen op hun eigen laptops en telefoons op het netwerk. Erg gebruiksvriendelijk, maar let op de risico’s! Het is mogelijk om via de leerlingen het schoolnetwerk binnen te komen en bestanden te versleutelen, wijzigen of deleten.
 5. Cameratoezicht
  We zien steeds meer camera’s op scholen om bijvoorbeeld vernielingen of diefstal tegen te gaan. Maar de inbreuk op de privacy is groot. Weet jij aan welke voorwaarden je moet voldoen? Het zijn er nogal wat!

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag! Boek een cyber scan om erachter te komen hoe jij jouw organisatie veiliger maakt.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie