JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Nieuws

Domeinnaamfraude bij Foodlink

20-10-2021

newsItem.foto.alt

Foodlink, een bedrijf dat Aziatische snacks aan B2B klanten verkoopt, werd in 2020 slachtoffer van domeinnaamfraude. De fraudeurs registreerden domeinnamen die sterk leken op die van Foodlink en plaatsten nepwebshops op deze domeinen. De informatie van Foodlink en het moederbedrijf Menken Orlando werden hierbij misbruikt om het vertrouwen van klanten te winnen. 

Wat is er gebeurd? 

De criminelen verkochten op deze websites eerst voeding en drank, maar tijdens de corona periode ook mondkapjes. Kopers werden gevraagd om een aanbetaling te doen op de bankrekening van de criminelen. Daarop volgde -je raadt het al- niets. De producten werden nooit geleverd. Slachtoffers namen vervolgens contact op met het echte Foodlink, waardoor het duidelijk werd wat er was gebeurd. De domeinnamen werden offline gehaald, maar op dat moment was de totale schade al geschat op 182.000 euro. Zorg dat je altijd de basis veiligheidseisen van je website op orde hebt. Dat verkleint de kans op misbruik van jouw domeinnaam aanzienlijk.

Heb jij de basis op orde?

Test het snel en makkelijk via onze online scan: 7 minuten, 17 vragen, direct je resultaten inzien. Of vraag een gratis 15 minuten adviesgesprek met een van onze cyber experts aan om een inventarisatie te maken.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie