JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Blog

Download onze white paper transport en logistiek

10-03-2021

newsItem.foto.alt

De transport en logistieke sector staat onder grote druk. Er wordt veel gevraagd, de marges zijn laag en door corona hebben veel bedrijven hun omzet fors zien dalen. We zien een aantal ontwikkelingen in deze markt die het noodzakelijk maken om meer werk van digitale veiligheid te maken. Hetzij door de grotere afhankelijkheid van software en systemen; hetzij door het toegenomen belang van databescherming. 

Technologische innovaties 

Grote hoeveelheden gegevens worden real-time uitgewisseld tussen verschillende partijen in de keten en eindklanten. Cloud oplossingen voor de lokalisatie van ladingen en pakketten. Intensieve digitalisering en automatisering van processen, bijvoorbeeld de robotisering van magazijnen. Ook worden de eerste tests met zelfrijzende vrachtwagens gedaan. Beeld je eens in wat er kan gebeuren als die gehackt worden en criminelen bijvoorbeeld de routes, snelheden en afleveradressen wijzigen!

Weinig aandacht voor digitale veiligheid

Gezien de grote afhankelijkheid van geautomatiseerde systemen en software is  er over het geheel genomen nog opvallend weinig aandacht voor digitale veiligheid. Bedrijven in deze sector zijn bijzonder kwetsbaar voor cybercriminaliteit en door de veelheid aan systemen en software die naast elkaar gebruikt worden is de kans op een foutje ook groot. De meest voorkomende cyberincidenten in deze sector zijn datalekken, gestolen data  en onbedoelde bekendmaking van gegevens (uninteded data disclosure). Extra belangrijk dus om te zorgen dat je de privacywetgeving (AVG) goed op orde te hebt.

Gratis download 

Download onze white paper transport en logistiek met inzichten, trends en tips om de veiligheid van jouw bedrijf te verbeteren. Kun je daarbij wel wat hulp gebruiken? Onze experts helpen je graag!

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie