JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Nieuws

Hack bij de apotheek van het Wilhelmina Ziekenhuis Assen

09-11-2021

newsItem.foto.alt

Een van de dataservers van de apotheek van het Wilhelmina Ziekenhuis is gehackt. Het ging hierbij om de server van de medicijnrobot die door de apotheek wordt gebruikt. Gelukkig bleef de impact beperkt: de apotheek kon de medicijnen nog leveren aan de patiënten en er zijn hoogstwaarschijnlijk geen patiëntgegevens ingezien of ontvreemd. Uit onderzoek van de apotheek bleek dat de hacker binnen kon komen door een fout in de firewall die door menselijke onzorgvuldigheid was ontstaan.

Wat is een firewall?

Een firewall kan jouw systeem en netwerk beschermen tegen misbruik van buitenaf. Je kan het zien als een filter die schadelijke documenten en gedragingen buiten de deur van jouw bedrijf houdt. Om een firewall optimaal te laten werken moet je ervoor zorgen dat de firewall altijd up-to-date is. Zorg dat de instellingen van de firewall goed zijn ingesteld en maak zo mogelijk gebruik van automatische updates. Dit kun je op zich zelf onderhouden, maar veel bedrijven besteden dit uit. is iets wat je zelf kunt regelen. Als je IT-leverancier de firewall onderhoudt, zorg dan dat je goede afspraken maakt. 

Heb jij de basis op orde?

Test het snel en makkelijk via onze online scan: 17 minuten, 7 vragen, direct je resultaten inzien. Of vraag een gratis adviesgesprek met een expert aan om een inventarisatie te maken. 

 

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie