JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Blog

Het wordt steeds drukker op het Dark Web

03-11-2021

newsItem.foto.alt

Het Dark Web wordt steeds toegankelijker voor personen die kwaad willen doen. Hier worden verschillende tools aangeboden voor het plegen van cyberaanvallen, zoals ransomware kits en miljoenen inloggegevens. Op die manier wordt cybercrime ook beschikbaar gemaakt voor mensen zonder al te veel verstand van zaken. Dat betekent dat je als bedrijf moet zorgen dat de benodigde basis op orde is om veilig te blijven in de digitale wereld.

Het Dark Web

Steeds meer criminelen vinden hun weg naar het Dark Web. Uit onderzoek van het Cloud beveiligingsbedrijf Bitglass blijkt dat gestolen data zich momenteel 11 keer sneller op het Dark Web verspreid dan 6 jaar geleden. Het bedrijf deed zich op het Dark Web voor als een cybercrimineel die logingegevens verkocht. Uit het onderzoek bleek dat de gegevens meer dan 13.200 keer werden geraadpleegd, in vergelijking met 1.100 keer in dezelfde tijdsperiode in 2015, toen het bedrijf voor het eerst dit onderzoek deed. Uit het onderzoek bleek dat de focus van criminelen voornamelijk op de detailhandel en overheidsinstanties ligt. 

Cybercrimineel inhuren

De tools voor het plegen van cyberaanvallen worden goedkoper en makkelijker beschikbaar. Onderzoek van Microsoft laat zien dat verschillende cybercrime services die worden aangeboden nu minder dan 500 dollar kosten. Een tool om ransomware aanvallen uit te voeren kost ongeveer 66 dollar op het Dark Web en een cybercrimineel kan worden ingehuurd voor 250 dollar per aanval. Voor 150 dollar kan een persoon 400 miljoen inloggegevens ontvangen. 

Ben jij beschermd?

Dit klinkt allemaal heel dreigend, maar geloof ons: je hoeft alleen maar te zorgen dat je de basis op orde hebt om de meest voorkomende cyberaanvallen te voorkomen.  Wil je testen hoe het ervoor staat bij jouw bedrijf? Doe dan snel onze gratis online cyberscan. 7 minuten, 17 vragen, direct tips en resultaten.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie