JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Blog

Klantervaring Peter Floor, manager Expo Team

08-06-2022

newsItem.foto.alt

Hoe is het om klant te zijn bij Perfect Day? Wat kun je verwachten en wat levert het je op? Niemand die je dat beter kan vertellen dan onze eigen klanten. In dit artikel vertelt Peter Floor, Salesmanager van Expo Team je over zijn ervaringen.  

Een harde les

Expo Team is van origine een internationaal standbouwbedrijf. Tijdens de corona pandemie lag de markt volledig op zijn gat vanwege de lock-down, maar op een ander gebied ontpopte zich een kans. Expo Team maakte handig gebruik van haar internationale contacten. En met een behoorlijk portie lef en ondernemersdrive hebben zij een compleet nieuwe online business opgestart van plastic afscheidingswanden. 

Door in heel Europa verkoopkanalen op te zetten, hebben zij het hoofd gemakkelijk boven water kunnen houden. Totdat er op een dag in de zomer van 2021 problemen waren met de bereikbaarheid van de webshop. Onderzoek leerde dat de webshop gehackt was. De webshop heeft in totaal drie dagen platgelegen. Er kwamen plotseling geen orders meer binnen.

"Cyber security is een continu proces, waarbij de cyber expert van Perfect Day en mijn IT-leverancier nauw samenwerken om een optimale veilige situatie te creëren."

De eerste kennismaking met Perfect Day

De harde les die Peter geleerd heeft: een hack is funest voor mijn onderneming. Begin september 2021 sprak hij met zijn verzekeringsadviseur. "Mijn verzekeringsagent adviseerde me om proactief aan de slag te gaan met cybersecurity. Want een dergelijk incident bedreigt nu eenmaal je omzet." Via zijn verzekeringsagent is Peter in contact gekomen met Perfect Day. 

Zoals gebruikelijk is eerst aan de hand van een Cyber Scan in kaart gebracht hoe het er op het gebied van cyber security voor stond bij de bedrijven van Expo Team. Dat heeft Peter samen gedaan met Marc van Perfect Day. "Ik vind het prettig dat ik een eigen cyber expert heb. Marc  is ons vaste aanspreekpunt bij Perfect Day. Samen met onze IT-leverancier heeft Marc een actielijst opgesteld, die wij stapsgewijs proberen af te werken. Natuurlijk lukt niet alles in één dag, maar we zijn al flink op weg."

Over Expo Team

  • 25 jaar geleden begonnen met Expo Team als standbouwbedrijf.
  • In 2016 Exposupply gestart met distributie in heel Europa.
  • In 2020 e-commerce activiteiten opgestart met Plexidirect en BBQdirect.
  • Verkoopt online in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Italië en UK.
  • Was in de zomer van 2021 drie dagen offline vanwege een hack.
  • Na de hack begonnen met Perfect Day.

Het actieplan van Expo Team

Samen met Marc van Perfect Day is een lijst opgesteld met prioriteiten. Deze worden stuk voor stuk opgepakt, waar nodig samen met de IT-leverancier. Zo is er al aandacht geweest voor een noodprocedure bij calamiteiten en is de back-up procedure nu beter geregeld. Ook is in beeld gebracht welke applicaties door de verschillende medewerkers gebruikt worden, waarbij in de meeste gevallen internet nodig is. 

Zelf heeft Expo Team een handboek voor nieuwe medewerkers gemaakt, een AVG opgesteld en gebruikersrechten voor bijvoorbeeld Dropbox en Microsoft 360 ingesteld. Dat Expo Team er hiermee nog niet is, is voor Peter duidelijk. "Cyber security zie ik als een continu proces, waarbij Marc en mijn IT-leverancier nauw samenwerken om een optimale veilige situatie te creëren."

"We zochten een oplossing waarmee we eenvoudig een basis leggen die direct effect heeft. Perfect Day richt zich op het laaghangende fruit, net wat we zochten."    

IT en Perfect Day als een team  

De positie van de cyber expert van Perfect Day ten opzichte van de IT-leverancier wil nog wel eens onduidelijk zijn. Zo niet bij Expo Team waar Peter een duidelijke rolverdeling ziet. "Marc zit als het ware naast de IT-leverancier en kijkt mee waar verbeteringen mogelijk zijn". De IT-leverancier zorgt ervoor dat de technische infrastructuur functioneert. Perfect Day zorgt ervoor dat dit zo veilig mogelijk gebeurt. 

"We hebben niet de capaciteit om een complete FTE op cyber security te zetten. Wij zochten een partij waarmee we snel een basis kunnen leggen. En waarbij we bovendien direct effect sorteren. Daarom is Perfect Day bij uitstek geschikt, want hiermee richten we ons vooral op het laaghangende fruit. De basis van cyber security dus." 

Van een rapport naar concrete acties

Die basis werd gelegd toen Marc eind 2021 in Kampen langskwam op kantoor van Expo Team. "In een sessie van twee uur heeft Marc mij alles gevraagd met betrekking tot onze IT, OT etc. Het rapport dat hieruit voortvloeide hebben we samen doorgenomen. Vervolgens heb ik een actielijst gemaakt met punten die opgepakt moeten worden" 

Dit werkdocument heeft inmiddels een prominente plek binnen de organisatie. Die lijst is voorlopig nog niet helemaal doorgelopen, maar de belangrijkste actiepunten zijn inmiddels opgepakt. "We gaan ons binnenkort richten op de online betalingen, hier moet ook een duidelijk beleid voor worden gemaakt." 

Een betaalbare oplossing van Perfect Day

Peter is zeer tevreden over de samenwerking met Perfect Day en Marc in het bijzonder. "Wat ik zo fijn vind, is dat Marc mij vrijlaat in welke punten ik ga oppakken. Hij adviseert waar valkuilen in onze organisatie zitten, maar benadrukt dat het onze winkel is. Het is dus geen oplossing waarbij wij onder de dwang tijd moeten vrijmaken om zaken in te regelen. Tijd blijft nu eenmaal een belangrijke factor." 

Peter begrijpt ook heel goed dat de verantwoordelijkheid over acties bij hem liggen. "Wij huren onze IT-leverancier in om bepaalde zaken in te regelen. Als we dat bij een cyber security bureau neerleggen, dan komt er een heel ander prijskaartje aan te hangen, dan nu het geval is. Daarom zijn wij heel blij met Perfect Day. 

De basisveiligheid van jouw bedrijf op orde krijgen? Onze experts komen graag bij je langs! Maak nu een afspraak of plan een gratis adviesgesprek.
 

 


 

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie