JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Nieuws

Omvang datalek Nebu gigantisch: 139 gedupeerde bedrijven melden zich

06-04-2023

newsItem.foto.alt
Het datalek bij Nebu heeft het Nederlandse bedrijfsleven hard getroffen, zo blijkt uit een verklaring van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP). In totaal hebben 139 Nederlandse organisaties zich gemeld, waaronder ook de NS. De inbreuk heeft geleid tot de openbaarmaking van persoonlijke gegevens van de deelnemers aan het onderzoeksproject, inclusief hun namen, adressen en e-mailadressen.

Softwareleverancier krijgt ongenode gast


Blauw Research, een onderzoeksbureau dat klantonderzoeken verzorgt, ontving op 24 maart een schriftelijke bevestiging dat een persoon onbevoegde toegant tot het netwerk van de softwareleverancier had gekregen. Nebu, de bewuste softwareleverancier bevestigde dit vervolgens 27 maart en gaf aan dat er daadwerkelijk data was gestolen. 

Belangrijke les over informatiebeveiliging

Tot slot heeft het datalek bij Nebu 139 Nederlandse bedrijven, waaronder NS, behoorlijk in de problemen gebracht. Dit incident herinnert eraan dat datalekken ernstige gevolgen kunnen hebben en dat bedrijven proactieve maatregelen moeten nemen om persoonsgegevens te beschermen. Bedrijven moeten investeren in robuuste beveiligingsmaatregelen en werknemers trainen om datalekken te voorkomen en de privacy van hun klanten en opdrachtgevers te beschermen.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie