JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Opnieuw een zerodaylek in Chrome door Google verholpen

29-11-2022

newsItem.foto.alt
Google heeft opnieuw een zerodaylek in Chrome verholpen. Het gaat hier om een kwetsbaarheid in het GPU-proces. Een GPU (Graphic Processing Unit) wordt gebruikt om beeldmateriaal zoals video en graphics te weergeven. 

Wat is er precies gebeurd?


Google Chrome is een browser die onder andere net als Internet Explorer en Firefox gebruik maakt van scripts. We spreken van een zerodaylek wanneer zo'n script een kwetsbaarheid bevat. Zo'n kwetsbaarheid kan misbruikt worden voor malafide praktijken. Concreet heeft dit zerodaylek te maken met zogenaamde buffer overflow. Het stelt cybercriminelen in staat om code uit te voeren en op deze manier achter gevoelige informatie van gebruikers te komen.


Wat moet je doen?Net zoals altijd is updaten dé oplossing. Google Chrome heeft een versie klaarstaan: 107.0.5304.121/.122. Deze is beschikbaar voor macOS, Linux en Windows computers. In veel gevallen zal de update automatisch plaatsvinden, maar check het voor de zekerheid even in je browserversie. Voor Microsoft Edge is nog geen update beschikbaar.

Lees hier het updatelog van Google.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie