JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Blog

Perfect Day op TV - 'Beveiliging bedrijven kan beter'

08-03-2019

newsItem.foto.alt
Onze eigen Liesbeth werd geïnterviewd in de uitzending van innovatieplatform Fast Moving Targets (FMT). Over de noodzaak van kleine bedrijven om zich te wapenen tegen cyber crime en -ongelukken. Naast een video van de uitzending maakte FMT hier ook een super duidelijk artikel van. 

Bewustwording is belangrijk

Het artikel gaat in op de werkwijze van Perfect Day en de ervaring die onze experts opdoen in de gesprekken met ondernemers. Een belangrijk onderdeel van het werk is bewustwording. De online beveiliging van bedrijven kan echt nog veel beter. Het zijn de basics die niet goed zijn.

Zelfde wachtwoord

Bij de helft van de bedrijven waar we geweest zijn gebruiken alle medewerkers hetzelfde Windows wachtwoord. Gemiddeld gebruiken ze persoonlijk of bedrijfsmatig 1 tot 3 wachtwoorden voor alles. Dan is het voor iemand die een beetje wil hacken wel erg makkelijk om naar binnen te komen. Kleine bedrijven worden ook groter en sommige dingen veranderen niet erg snel. Er moet echt veel gebeuren. Wachtwoorden, niet weten hoe je met data om moet gaan, printers op plekken zetten waar iedereen erbij kan komen zonder dat je wordt gecontroleerd, zodat er papieren kunnen blijven liggen die niet bedoeld zijn voor andere mensen. En nog heel veel meer. Bekijk de video en het hele artikel op de site van FMT.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie