JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Nieuws

Phishingaanvallen via de e-mailaccounts van IKEA

03-12-2021

newsItem.foto.alt

27 november 2021 - De e-mailaccounts van medewerkers van de IKEA zijn gebruikt voor het versturen van phishingmails naar andere medewerkers, leveranciers en zakenpartners van het concern. De criminelen stuurden geen nieuwe e-mails, maar gebruikten een reply op eerdere e-mailconversaties. Daarin hebben ze een link toegevoegd die naar malware  leidde. Met een dergelijke truc zijn de phishingmails veel lastiger te detecteren en ziet een e-mail er betrouwbaar uit.

Wees altijd waakzaam op phishingmails

Dit geval maakt duidelijk dat je altijd waakzaam moet zijn wanneer je links en bestanden in een e-mail ontvangt, zelfs wanneer het een reactie op een eerdere e-mail betreft. Zelfs deze e-mails kunnen links of bestanden met malware bevatten. Controleer daarom altijd de link voordat je erop klikt door er met je muis overheen te bewegen. Op deze manier kan je zien waar de link naartoe verwijst. Scan bijgevoegde bestanden bovendien altijd met je antivirus software. Op deze manier kan je controleren of de bestanden geen malware bevatten. Maak hierover ook afspraken met je medewerkers, zodat iedereen waakzaam is op phishingmails.

Sparren met een cyber expert

Heb jij vragen over de digitale veiligheid van jouw bedrijf? Plan dan een gratis 15 minuten adviesgesprek met een van onze cyber experts.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie