JavaScript is not enabled in your browser.

Probe en Hacker Alert

Met de Probe en Hacker Alert bescherm je jouw netwerk. De Probe scant van binnenuit op kwetsbaarheden en de Hacker Alert waarschuwt je voor indringers.

Intern scannen op kwetsbaarheden en altijd direct op de hoogte van dreiging

IT (informatietechnologie) & OT (operationele technologie zoals printers, productiemachines  etc.) zijn van vitaal belang voor iedere organisatie. Een uur geen gebruik kunnen maken van  je systemen is te overzien, maar een dag wordt een groot probleem. Schade door uitval van  systemen kan verschillende oorzaken hebben, maar ontstaat vaak door cybercriminaliteit.  

Cybercriminelen verzinnen altijd nieuwe manieren om zich op illegale wijze te verrijken aan  een organisatie zoals die van jou. Zij werken onder het motto ‘niet geschoten is altijd mis’  en zijn niet direct op zoek naar jouw organisatie. Cybercriminelen zoeken meestal geen  specifieke bedrijven om te hacken, maar vinden diegenen waarbij de cybersecurity niet op  orde is. En dat biedt hen een kans.

Hoe werkt de Probe?

De probe is een virtuele machine die dagelijks je hele IT- en OT-infrastructuur doorzoekt op mogelijke kwetsbaarheden. Kwetsbaarheden die kunnen ontstaan nadat van binnenuit een deurtje in je firewall is opengezet. Dit kan bijvoorbeeld gebeuren als een medewerker op een verkeerd linkje klikt.

Ook zwakke wachtwoorden zijn een prooi voor de probe. Verder controleert de probe op verouderde protocollen en andere kwetsbaarheden in je netwerk. Tenslotte geeft de Probe aan of je systemen up-to-date zijn en of er veiligheidsupdates ontbreken.

Hoe werkt de Hacker Alert?

Hoe weet je wanneer een hacker in jouw netwerk zit? En wanneer deze actief is? De Hacker Alert zorgt dat er direct alarmbellen afgaan. Een cybercrimineel wordt doorgaans direct gesnapt wanneer deze probeert in jouw systeem te komen. Er wordt een melding gedaan en we kunnen gericht aan de slag met het beschermen van het netwerk. De Hacker Alert heeft nog een speciaal geheim. De inbreker ziet de Hacker Alert als een server die makkelijk te hacken is. Doet hij dit, dan weten we dat er een hacker actief is.

Meer informatie?

Vraag onze cyber experts wat we voor jou kunnen betekenen.

Kom in contact

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie