JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Nieuws

Ransomware-aanval bij VDL legt de productie plat

03-11-2021

newsItem.foto.alt

Industriebedrijf VDL is slachtoffer geworden van een cyberaanval. Waarschijnlijk gaat het om ransomware. Hierdoor werd de productie binnen verschillende locaties van het bedrijf stilgelegd, waaronder VDL Nedcar in Born. Hoewel de productie na een week weer op gang kon worden gebracht, kampt het bedrijf nog steeds met de gevolgen van de cyberaanval. Bij sommige locaties kan er nog niet worden gewerkt.

Gescheiden systemen

De reden dat de productie op meerdere plekken moest worden stilgelegd was omdat de systemen van diverse locaties aan elkaar verbonden waren. Dit onderstreept het belang van gescheiden systemen waar mogelijk. Daarmee spreid je risico en verklein je impact.  Mocht er een virus of ransomware binnenglippen, dan verklein je de kans dat dit je volledige systeem aantast. Gescheiden systemen hebben ook nog een ander voordeel: medewerkers kunnen niet zomaar in systemen waar ze niet bevoegd toe zijn. Dit verkleint de kans en de impact van schade door medewerkers. 

Sparren met een cyber expert

Heb jij vragen over de digitale veiligheid van jouw bedrijf? Plan dan een gratis 15 minuten adviesgesprek met een van onze cyber experts.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie