JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Nieuws

Ransomware bij de Mandemakers Groep

20-10-2021

newsItem.foto.alt

Eind juni 2021 is de Mandemakers Groep slachtoffer geworden van een ransomware aanval, waardoor een groot deel van de operationele systemen werden geblokkeerd. Dit leidde tot vertraging in de levering van meubels, badkamers en keukens aan de klanten van het concern. De criminelen eisten losgeld via e-mail. Het is onduidelijk of Mandemakers Groep het losgeld heeft betaald. Via back-ups zijn de systemen uiteindelijk teruggehaald en kon het bedrijf weer aan de slag. 

Back-ups

Dit geval laat het belang zien van het hebben van een goede back-up. Wanneer je slachtoffer wordt van een ransomware aanval en je systemen niet meer bereikbaar zijn wil je zo snel mogelijk weer toegang krijgen tot deze systemen. Hierbij spelen back-ups een belangrijke rol, omdat deze je weer toegang kunnen geven tot (oudere versies van) de systemen. Pro tip: vergeet vooral niet het terugzetten van de back-ups regelmatig te testen. Dan weet je zeker dat ze ook passen en volledig zijn als je ze nodig hebt. 

Hoe is het bij jou geregeld?

Test het snel en makkelijk via onze online scan: 7 minuten, 17 vragen, direct je resultaten inzien. Of vraag een gratis 15 minuten adviesgesprek met een expert aan om een inventarisatie te maken. 

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie