JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Nieuws

Staring College betaalt na ransomware aanval

03-03-2021

newsItem.foto.alt

3 maart 2021 via nu.nl - Het Staring College in Lochem en Borculo heeft geld betaald aan cybercriminelen om te voorkomen dat het onderwijs te lang plat zou liggen. De middelbare school werd vorige week getroffen door een ransomware aanval.

Nachtmerrie

De school besloot het losgeld te betalen omdat er zo veel belangrijke bestanden versleuteld waren dat de continuïteit van het onderwijs en zelfs de examens in het geding waren. De school wil niet melden om hoeveel geld het gaat. "Deze situatie voelt voor alle betrokkenen als een nachtmerrie. Het besluit dat we hebben genomen gaat in tegen al onze principes, het voelt heel slecht. Het belang om het onderwijs doorgang te laten vinden, juist in deze tijd, heeft echter de doorslag gegeven", aldus bestuurder Krist-Spit.

Hoe is het bij jou geregeld?

In tegenstelling tot wat veel mensen denken kiezen cybercriminelen hun slachtoffers meestal niet bewust. Het is de wet van de grote getallen: ze zetten duizenden lijntjes tegelijk uit en zien wel waar ze binnenkomen. Het goede nieuws daarvan? Met een aantal relatief eenvoudige maatregelen verklein je de kans op een cyber incident zoals een ransomware aanval aanzienlijk. Doe onze gratis Quick Scan en vind in 7 minuten uit hoe de veiligheid van jouw bedrijf of organisatie ervoor staat.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie