JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Blog

Startup matters: gedoe met cyber en data

31-07-2020

newsItem.foto.alt

Market fit, schaalbaarheid, businessmodellen testen. Als startup ligt al je prioriteit bij het schaven aan... nou ja eigenlijk alles... en groei. Zo veel te doen, zo weinig tijd. Focus is de grootste uitdaging. Geloof ons, wij weten hier ALLES van :-) Het verschil tussen ons en de meeste startups? Voor ons is de veiligheid van (klant)data en systemen geen irritant en verplicht puntje op een ellenlange to-do-lijst, maar onze core business waar we jou in max 2 uur mee uit de brand helpen.

Waarom is het belangrijk?

Je bent nieuw in de markt. Je hebt als het goed is loaaadsss of klantdata. Het laatste wat je wil is dat die op straat komt te liggen. Naast de boete van de Autoriteit Persoonsgegevens (AP) die je riskeert, is het killing voor je imago. Daarnaast zijn er tegenwoordig zo veel en zulke gehaaide vormen van cybercrime, dat zelfs de meest oplettende burger er in kan tuinen. De vraag of er wat bij jou te halen valt, doet er allang niet meer toe. Criminelen schieten met hagel en kijken waar ze beet hebben. Zolang ze iets kunnen pakken wat voor JOU van waarde is, weten ze dat ze er geld mee kunnen verdienen. Hoe meer je afhankelijk bent van IT en OT -Operational Technology, denk aan geautomatiseerde (productie)processen-, hoe belangrijker het is je goed te wapenen. Of in ieder geval te zorgen voor een goed noodplan. Met een goed noodplan beperk je áltijd schade.

Wij maken het simpel voor je

Hoe? Door een cyber expert bij je langs te sturen die in max 2 uur het plaatje schetst van hoe je ervoor staat. Op technisch vlak, maar vooral ook qua mensen & processen, data en privacy wetgeving (AVG) en een noodplan. Je krijgt een to-do-lijst gesorteerd op prioriteit en we leggen ook uit wat het risico is als je er niks mee doet. In normale mensen-taal en zonder je onnodig de stuipen op het lijf te jagen. Zo kun je zelf een gefundeerde kosten vs risico-afweging maken in waar je mee aan de slag wilt. Uiteraard kunnen we alles voor je oplossen en werken we daarbij graag samen met jouw eigen IT-er of IT-leverancier. 

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie