JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Blog

Top 5 cyber risico's voor financieel dienstverleners

02-03-2021

newsItem.foto.alt

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar sommige ongelukken kun je gewoon voorkomen! En dat is lang niet altijd zo moeilijk als het lijkt. Bekijk de risico’s en neem een paar minuten de tijd om je af te vragen hoe het bij jouw bedrijf geregeld is. Ga aan de slag met verbeterpunten of schakel hulp in. Dit is de top 5 cyber risico's voor financieel dienstverleners:

 1. Operationele risico's
  Voor gevestigde partijen is het een uitdaging om nieuwe processen en technieken in de bestaande systemen te integreren en gaten in de beveiliging op tijd te signaleren. Ook de trend om processen niet meer van A tot Z in eigen hand te houden, maar delen ervan uit te besteden aan externe partijen zorgen voor risico’s op dat vlak.
 2. Mobiele apparaten
  Veel mensen slaan vertrouwelijke gegevens op of benaderen ze via mobiele apparaten. Zorg dat je de apparaten in kaart hebt, afspraken maakt over consequent updaten en de beveiliging. Juist ook in het geval van privé apparaten. Wees extra kritisch in deze tijd nu veel mensen thuis werken en privé en zakelijk gebruik met elkaar afwisselen.
 3. Privacy
  Als financiële instellingen het gebruik van algoritmen en de analyse en verwerking van (klant)data of de toepassingen daarvan uitbesteedt aan externe partijen, omzeilen ze voor dat deel van het proces de strenge wet- en regelgeving waaraan zij zich zelf moeten houden. Aantrekkelijk, maar ook gevaarlijk vanuit privacy-oogpunt en de beeldvorming daarop.
 4. Internationalisering
  De kans dat (klant)data bij een buitenlandse of internationale partij belandt is vrij groot. Denk bijvoorbeeld aan het CRM systeem dat je gebruikt. Of de oplossing voor mailing campagnes. Zorg dat je altijd weet waar de data staat en welke privacy wetgeving in dat land geldt. Eigenaarschap en verantwoordelijkheid over de data moet je ook goed uitzoeken.
 5. Administratief beheer
  Er is flink geïnvesteerd in technologische toepassingen die er voor zorgen dat het gehele administratieve proces sneller, efficiënter en goedkoper verloopt. In de praktijk zijn er vaak veel verschillende partijen betrokken bij het proces. Hierdoor liggen risico’s in veiligheid en verwarring over verantwoordelijk- en aansprakelijkheid op de loer.

Hulp nodig?

Onze experts helpen je graag! Boek een cyber scan om erachter te komen hoe jij jouw organisatie veiliger maakt. Uiteraard nemen we deze top 5 cyber risico's voor financieel dienstverleners mee in de beoordeling.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie