JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Blog

Top 5 cyber risico's voor transport en logistieke bedrijven

10-03-2021

newsItem.foto.alt

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Maar sommige ongelukken kun je gewoon voorkomen! En dat is lang niet altijd zo moeilijk als het lijkt. Bekijk de risico’s en neem een paar minuten de tijd om je af te vragen hoe het bij jouw bedrijf geregeld is. Ga aan de slag met verbeterpunten of schakel hulp in. Dit is de top 5 cyber risico's voor voor transport en logistieke bedrijven.

 1. Verouderde legacy systemen
  Legacy systemen is een term die wordt gebruikt voor cruciale systemen in het bedrijf die zijn gebaseerd op verouderde technologieën. Vaak zijn ze moeilijk te vernieuwen en moeten er creatieve manieren worden gezocht om er nieuwe systemen of software aan te koppelen. Dat komt de veiligheid niet ten goede. 
 2. Internet connectivity
  Zijn je systemen op afstand toegankelijk? Denk bijvoorbeeld aan thuiswerkers en chauffeurs op de weg. Zorg voor een veilige verbinding met 2 factor authenticatie.
 3. Beschikbaarheid (Continuous availabiliity: 100% uptime)
  Bedrijven  in deze sector worden steeds meer geacht om continu in bedrijf te blijven en beschikbaar om productiedata te genereren en/of verwerken. Dat verhoogt de gevoeligheid voor technische storingen en maakt je aantrekkelijker voor cybercriminelen, denk met name aan ransomware en de kans dat je gaat betalen.
 4. Beveiliging van mobiele apparaten en slimme sensoren
  In het verlengde van internet connectivity maar belangrijk genoeg om ook apart te benoemen. Net als laptops en desktops zijn mobiele apparaten en sensoren ook te hacken en is het mogelijk om op die manier in jouw systemen te komen. Zorg dat je inzicht hebt in welke apparaten er allemaal aan je netwerk hangen en dat ze goed beveiligd zijn. En dan bedoelen we ook echt allemáál. Denk bijvoorbeeld ook aan SONOS boxjes of slimme thermostaten.
 5. Afhankelijkheid van de informatieketen
  Veel bedrijven in deze sector zijn afhankelijk van de informatie van andere partijen om hun werk uit te kunnen voeren. Dat maakt hen niet alleen kwetsbaar voor storingen in die keten, maar ook voor risico's en zwakheden in de digitale veiligheid van partners. Gaten in de beveiliging van een partner kunnen cybercriminelen toegang tot hun netwerk verschaffen. Zorg dus dat je goed weet of de partijen waar jij mee samenwerkt, en met name diegenen die toegang tot jouw systemen hebben, hun digitale veiligheid goed op orde hebben.

Doe de gratis online scan

Wil je weten hoe de digitale veiligheid van jouw bedrijf er voor staat? Begin dan met 7 minuutjes uit te trekken voor onze gratis online scan. We kippen de open deuren en komen meteen tot de kern.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie