JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Nieuws

Top 5 hacks. Spoiler: ook jij bent interessant!

13-02-2019

newsItem.foto.alt
Bij mij valt niets te halen. Ik ben niet interessant. Wat moeten ze nou met een bakkertje om de hoek? Wij horen vaak dezelfde argumenten om niet met cyber security aan de slag te gaan. Feit is dat Nederlandse mkb bedrijven juist heel aantrekkelijk zijn voor criminelen. Iets met de wet van grote getallen, lage beveiliging en duizend keer duizend is ook een miljoen. Maar welke soorten hacks zien we nu het meest? Top 5 hacks
 1. Ransomware

  Criminelen versleutelen jouw computer en vragen vervolgens losgeld om je bestanden weer te bevrijden.
 2. Website gehackt

  Criminelen hacken je website en zetten hem offline, plaatsen er vreemde teksten of afbeeldingen op. Ze kunnen ook informatie stelen.
 3. E-mail account gehackt

  Na het buitmaken van wachtwoorden wordt jou mailaccount gebruikt voor duistere praktijken. Zoals het versturen van phishing mails naar klanten om zo persoonlijke gegevens te ontfutselen.
 4. Spookfacturen

  Een spookfactuur is een rekening voor iets dat je nooit hebt besteld of afgenomen. Oplichters sturen ze vaak met duizenden tegelijk en hopen dat mensen ze betalen zonder te controleren.
 5. CEO-fraude

  Criminelen doen zich als jou of een van jou medewerkers voor. Via mail of telefoon overtuigen ze iemand met toegang tot de bankrekeningen een grote, vaak urgente, betaling te doen. Uiteraard blijkt de begunstigde van betaling achteraf een schakel in het criminele netwerk te zijn.

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie