JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Blog

Waarom werken in de cloud niet veiliger is

05-05-2021

newsItem.foto.alt

Ik maak me geen zorgen om een hack of datalek hoor. Wij werken namelijk volledig in de cloud. Het is de nummer 2 van redenen waarom ondernemers niet verder in de digitale veiligheid van hun bedrijf investeren. Jammer genoeg is alleen het werken in de cloud geen reden om aan te nemen dat je veilig bent. Zo’n 95% van de cyber incidenten is te herleiden naar handelen van eigen medewerkers. Bij datalekken is dat zelfs nog iets meer. En tegen een medewerker die op een verkeerd linkje klinkt en via de synchonisatie-instellingen ook je hele cloud omgeving besmet is de beveiliging van het platform niet opgewassen. Tegen een zwak wachtwoord dat zo gekraakt kan worden ook niet, trouwens. Dat is waarom werken in de cloud niet zonder meer veiliger is.

Wat is de cloud? 

De cloud bestaat uit een reeks technologieën en software die het mogelijk maakt om online en op afstand (samen) te werken. Je gegevens en software staan op een andere plek opgeslagen dan je lokale schijven. Hoewel deze externe locaties (datacenters) meestal heel goed beveiligd zijn, is het belangrijk om je te realiseren dat je de verwerking van gegevens dus wel uit handen geeft. Je legt je hele hebben en houwen in vertrouwen neer bij een andere partij. Dat is nogal  een grote beslissing. 

Veiligheid en privacy in de cloud

Veiligheid en privacy blijven de twee meest genoemde factoren om de stap naar de cloud niet te nemen. Er is geen simpele uitleg of een eenmalig recept voor cloudbeveiliging die voor iedereen werkt. Wat je het beste kunt doen hangt van veel factoren af. Dat zou je echt individueel moeten laten beoordelen, bijvoorbeeld door onze experts. 

Benieuwd wat wij voor je kunnen betekenen? Vraag een gratis intake met een cyber expert  aan.  

 

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie