JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Blog

Klantervaring Amanda Roelvink, eigenaar Bouwservice Roblo

25-03-2022

newsItem.foto.alt

Hoe is het om klant te zijn bij Perfect Day? Wat kun je verwachten en wat levert het je op? Niemand die je dat beter kan vertellen dan onze eigen klanten. In dit artikel vertelt Amanda Roelvink, eigenaar van Bouwservice Roblo je over haar ervaringen.  

"Ik had nooit verwacht dat er zoveel cyberrisico's zijn. Mijn cyber expert heeft mijn ogen geopend."

Het cyber pakket stelt verzekeraars gerust

Twee jaar geleden adviseerde de verzekeringsadviseur van Bouwservice Roblo om eens na te denken over een cyberverzekering. Maar als je het over verzekeren hebt, kom je ook al snel op preventie. Want eigenlijk wil je gewoon voorkomen dat er wat gebeurt.  Amanda’s verzekeringsadviseur kwam toen met het idee om een Cyber Scan door Perfect Day uit te laten voeren. "Mijn  -nu vaste- cyber expert Thomas is toen bij ons langsgekomen en heeft in een sessie van twee uur alles met ons doorgenomen. Wie kan bij welke bestanden? Waar worden onze bestanden opgeslagen? Hoe gaan we om met wachtwoorden etc." Daarnaast vertelde hij welke cyberrisico's er zijn en wat mogelijke consequenties kunnen zijn. "Dat ging een stuk verder dan dat ik dacht. Natuurlijk heb ik weleens een verdacht mailtje in mijn spambox, maar Thomas heeft mijn ogen geopend over de creativiteit die cybercriminelen aan de dag leggen." 

Een kleine moeite om je te beschermen tegen cybercriminaliteit

Inmiddels is Bouwservice Roblo al twee jaar naar volle tevredenheid klant bij Perfect Day. Gelukkig heeft Amanda nog nooit iets verdachts meegemaakt, maar ze is ervan doordrongen dat de ene dag de andere niet is. "Om je bedrijf te beschermen tegen cybercriminaliteit is het slechts een kleine moeite om de risico's in kaart te brengen. De uitdaging zit hem vervolgens in het afwerken van de checklist. Perfect Day ondersteunt Amanda hierbij. "Wij spreken regelmatig af met Thomas om de voortgang te bespreken. We hebben in de twee jaar dat we met Perfect Day werken al het nodige opgepakt." Zo heeft Amanda een noodplan bij geval van datalek of hack gemaakt. Er wordt niet meer gewerkt met USB-sticks en de computers worden automatisch vergrendeld wanneer de computer niet gebruikt wordt. Geen schokkende veranderingen, zoals Amanda zegt: "Het zijn kleine dingetjes, maar ze maken een wereld van verschil qua cyberveiligheid. Vooraf denk je er niet zo snel over na, maar door Thomas' advies ga je echt aan de slag met een verbeterplan." 

Over Bouwservice Roblo

●        Ruim 20 jaar ervaring met renovatie en onderhoud in de regio Veendam
●        14 medewerkers waarvan 4 digitaal werken
●        In 2020 begonnen met Perfect Day
●        Maakt gebruik van Exact waarin klantgegevens zijn opgeslagen.

"Onze verzekeringsadviseur vertelde ons dat een cyberverzekering een goed idee is. Maar daarnaast wil je ook gewoon dat je cyber security op orde is. In Perfect Day vonden wij de partij die dit voor ons in kaart bracht." 

Tijd vrijmaken en prioriteiten stellen

Volgens Amanda zijn de aanpassingen binnen het bedrijf geen moeilijke klusjes. “Maar,” zo geeft ze aan: “je moet er wel tijd voor vrijmaken. Cyber security is iets dat niet hoog op de agenda stond en staat. Maar je weet dat het wel moet, dus doe je het toch." En dat levert ook iets moois op uiteindelijk. "Het gevoel dat je steeds iets veiliger werkt, dat geeft wel voldoening. Je kunt je bedrijf niet dichttimmeren, maar met de verbeteringen die we hebben gedaan en nog gaan doen, zijn we een stuk veiliger bezig. 

Dat zouden meer bouwbedrijven moeten doen

Amanda ziet veel meerwaarde in de samenwerking met Perfect Day. Ze adviseert andere bouwbedrijven dan ook om tenminste eens een scan van de huidige cyber situatie te laten doen. "Uit de Cyber Scan komen aanbevelingen en to do's. Samen met je cyber expert, in ons geval Thomas, ga je dan aan de slag met het plan. De verantwoordelijkheid ligt bij mij, maar Thomas houdt een vinger aan de pols om te kijken of zaken ook echt opgepakt worden. Natuurlijk moet je er wat tijd in stoppen om dingen voor elkaar te krijgen. Maar de tijd die ik investeer in cyber security valt een stuk lager uit dan een cyber issue zoals een hack, of een datalek.” 

De basisveiligheid van jouw bedrijf op orde krijgen? Onze experts komen graag bij je langs! Maak nu een afspraak of plan een gratis adviesgesprek.


 

Klantervaring Jordi Bron, oprichter en eigenaar van Red Panda Works

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie