JavaScript is not enabled in your browser.
Terug naar overzicht

Nieuws

Zweedse supermarktketen sluit de deuren vanwege ransomware

19-10-2021

newsItem.foto.alt

De supermarktketen Coop moest in Zweden al zijn 800 winkels tijdelijk sluiten na een ransomware-aanval. Door deze cyberaanval werden de kassasystemen van de supermarktketen lamgelegd en konden er dus geen producten worden verkocht. Het bedrijf was hoogstwaarschijnlijk niet het directe doelwit van de cyberaanval, maar leek slachtoffer te zijn geworden van een internationale ransomware-aanval. Deze aanval begon vermoedelijk bij het ICT-bedrijf Kaseya. 

Ketenveiligheid

Als je jouw bedrijf wilt beschermen tegen cyberaanvallen moet je dus ook altijd goed naar de partijen in je keten kijken. Soms zien criminelen jouw bedrijf niet direct als doelwit, maar kunnen ze je toch schade berokkenen via ketenpartners, zoals leveranciers. Breng daarom altijd eerst in kaart wie er in (een deel van) jouw systemen werkt, gegevens voor je verwerkt en welk risico je daarmee loopt. Bepaal vervolgens of het nodig is om afspraken over cybersecurity eisen aan bepaalde partners te stellen. 

Hulp nodig?

Onze cyber experts kunnen je goed helpen met het maken van een inventarisatie en afweging. Vraag een gratis 15 minuten adviesgesprek aan om de mogelijkheden te bespreken. 

Onze website gebruikt cookies om de gebruikerservaring te verbeteren. Meer informatie